05 juni 2007

Ny tidskrift steg mot alleuropeisk debatt

Café Babel är en europeisk nättidskrift om politik och kultur som finns i flera upplagor på olika språk. Artiklarna översätts och kan därför läsas i olika länder.
Ofta talar man om att det saknas en gemensam plattform för den politiska debatten på europeisk nivå. I princip all media är nationell, vilket bidrar till att även den politiska debatten förs ur ett nationellt perspektiv. I sin tur bidrar det till att medborgarnas engagemang i europeiska frågor ofta är bristande.

Café Babel är därför ett spännande projekt - en paneuropeisk tidskrift och ett alleuropeiskt debattforum.

Waldemar Ingdahl från tankesmedjan Eudoxa tog i vintras det lovvärda intiativet att dra igång arbetet med en svensk upplaga, kallad Café Babel Stockholm. För ett par veckor sedan tog tidskriften ett första steg ut på nätet i form av en blogg på svenska. Själva tidskriften kommer att lanseras i ett senare skede, men - ursäkta den slitna klyschan - den som väntar på något gott...

Igår publicerade Waldemar en intervju med Margot Wallström om EU:s dialog med medborgarna, om hatet som frodas på nätet och om att vara den första "bloggande kommissionären".

Andra bloggar om: ,

0 Comments: