27 november 2006

Odenberg - den typiske arbetaren?

"Äntligen har Sverige fått en arbetarregering", lyder moderaternas nya kampanj. Samtidigt rapporterar Dagens Nyheter att försvarsminister Mikael Odenberg åkt alldeles för mycket taxi mellan riksdagen och hemmet på Östermalm på riksdagens bekostnad. Och i strid med riksdagens regler.

Jag är ingen anhängare av jantelagen, och jag anser inte att en politiker som har en högre levnadsstandard än sina väljare automatiskt är en dålig politiker. De flesta politiker arbetar hårt, är ofta hemifrån, är värda en hyfsad lön och måste ha någorlunda bekväma arbetsförhållanden. Jag var aldrig upprörd över Mona Sahlins p-böter, snarare över att Sveriges vice statsminister inte hade en chaufför, eller åtminstone någon som parkerade bilen åt henne.

Men när de senaste två månadernas avslöjanden om moderata ministrars förehavanden nu ackumuleras börjar sloganen "Sveriges nya arbetarparti" kännas lite väl luftig.

Eller har Fredrik Reinfeldt en vision om att alla arbetare ska kunna bo vid Karlaplan och åka taxi dit på skattebetalarnas bekostnad? Det skulle göra det hela lite mer begripligt.

Andra bloggar om: , ,

1 Comment:

Anonym said...

Nya moderaterna existerar inte i verkligheten. Det är ett dött parti. Ett töntigt pr jippo. Med ett ganska så stort drag av förakt inför vanligt folk. Eftersom lanserad teori genomskådas med all lätthet. Moderata partiet utstrålar självgodhet då de inte inser detta, utan fortsätter köra på dvs. underskattar människors insiktsförmåga rejält.

Moderaterna och Fredrik Reinfeldt i dag har den positionen de har i dag beror inte på att människor trott på Reinfeldts korrupta, genomskinliga politik. Det beror helt enkelt på att väljare proteströstat mot Socialdemokraterna och Persson.

Det senaste draget vad gäller den utomordentligt fåniga tävlingen, Sveriges bästa arbetare, med vinsten att få dinera med inkompetenta Littorin är ett ännu sämre pr jippo. Patetiskt! Jag trodde först att det var ett skämt. Men icke! Verkligen hopplöst omodernt agerat och dessutom återigen en adekvat spegling av den totala bristen på självinsikt och verklighetförankring hos ovanstående parti med det väldigt satiriska namnet Sveriges Nya Arbetarparti. Hu! Det hela är mycket pinsamt kort sagt!