06 oktober 2006

Nya moderaterna måste hålla fast vid förnyelsen

Först i regeringsförklaringen höll den nye statsministern en öppen, samarbetsinriktad ton.
”Allians för Sverige är en allians för hela Sverige”, sade Fredrik Reinfeldt. ”Vi kommer att vara en öppen regering som lyssnar på alla medborgare”.
Det är helt i linje med Reinfeldts nya mjuka linje för moderaterna.
Och det är klokt.
Nu gäller det bara för den nya regeringen att
Den riktigt stora utmaningen för den nya regeringen är inte bara de att omvandla vallöftena till en bra politik under de närmaste fyra åren.
Det riktigt svåra är få medborgarnas förtroende att vinna även riksdagsvalet 2010, och på allvar bryta socialdemokraternas dominans i svensk politik.
Och för det krävs att de ”nya moderaterna” fortsätter sin nya politik, och inte faller tillbaka i en nyliberalism med litet väljarstöd.

Andra bloggar om: , ,

1 Comment:

Anonym said...

Nya moderaterna existerar inte i verkligheten. Det är ett dött parti. Ett töntigt pr jippo. Med ett ganska så stort drag av förakt inför vanligt folk. Eftersom lanserad teori genomskådas med all lätthet. Moderata partiet utstrålar självgodhet då de inte inser detta, utan fortsätter köra på dvs. underskattar människors insiktsförmåga rejält.

Moderaterna och Fredrik Reinfeldt i dag har den positionen de har i dag beror inte på att människor trott på Reinfeldts korrupta, genomskinliga politik. Det beror helt enkelt på att väljare proteströstat mot Socialdemokraterna och Persson.

Det senaste draget vad gäller den utomordentligt fåniga tävlingen, Sveriges bästa arbetare, med vinsten att få dinera med inkompetenta Littorin är ett ännu sämre pr jippo. Patetiskt! Jag trodde först att det var ett skämt. Men icke! Verkligen hopplöst omodernt agerat och dessutom återigen en adekvat spegling av den totala bristen på självinsikt och verklighetförankring hos ovanstående parti med det väldigt satiriska namnet Sveriges Nya Arbetarparti. Hu! Det hela är mycket pinsamt kort sagt!